PolicyWatch

Minister efter Kurt Beier-dom: "Lignende sager skal ikke gentage sig"

Selv om selskabet og ledelsen i Kurt Beier Transport er blevet frifundet for anklage om udnyttelse af udenlandske chauffører, arbejder regeringen hårdt for, at der ikke skal komme lignende sager, siger minister. Brancheforening mener, sagen bør ankes.

Transportminister Benny Engelbrecht ønsker ikke at se flere sager som den fra Padborg, hvor udenlandske chauffører fik lønninger på helt ned til 15 kroner i timen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tidligere i denne uge fik ledelsen i Kurt Beier Transport rettens ord for, at selskabet ikke har overtrådt lovgivningen, når det gælder hovedanklagen i sagen om mulig udnyttelse af udenlandske chauffører i en lejr i Padborg tilbage i 2018.

Her var firmaet og store dele af ledelsen anklaget for åger samt overtrædelse af udlændigeloven, men Retten i Sønderborg frikendte selskabet og ledelsen. I stedet blev det til forholdsvis milde bødestraffe i forhold til de millionkrav, anklageren havde krævet til direktør Karsten Beier og til selskabet for overtrædelse af byggelovgivningen. Det skyldtes, at parterne havde haft viden om, at chaufførlejren i Padborg var ulovligt opført.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier