PolicyWatch

Slagsmål om statsstøtte trækker ud og medfører konsekvenser for Øresundsbroen

Coronakrisen har udskudt afklaring på strid om ulovlig statsstøtte til Øresundsbroen. Statsligt selskab bag broen er nu tvunget til at optage dyrere lån på markedsvilkår - også selv om staten stadig hænger på risikoen. MobilityWatch opruller sagen, som ikke har udsigt til at blive løst i år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I årevis er der foregået et juridisk slagsmål mellem de færger, der sejler mellem Danmark og Sverige, og Øresundsbroen, som er ejet fælles af den danske og svenske stat.

Ejeren bag færgerne - tidligere Scandlines Øresund, men i dag rederiet Forsea - har længe været utilfreds med finansieringsmodellen for Øresundsforbindelsen og de garantier, som den danske og den svenske stat giver selskabet bag broen, også kendt som Øresundsbro Konsortiet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier