PolicyWatch

Læk af den potente drivhusgas metan resulterer i stort tab af klimagevinst fra biogas

Samlet set siver 2,5 pct. af den metangas, som er produceret i biogasanlæg, ud i atmosfæren som følge af læk, hvilket resulterer i, at en stor del af klimagevinsten går tabt. Nu vil man fra politisk side se på, hvordan antallet af læk kan formindskes.

Den meget potente drivhusgas metan slipper ud af biogasanlæg med en "kæmpe klimaeffekt", som en af Danmarks førende forskere udtrykker det. | Foto: Louise Herrche Serup

En kortlægning af utætheder i biogasanlæg, som rådgiverfirmaet Rambøll og DTU har udført for Energistyrelsen, viser, at ca. 2,5 procent af produktionen af metan siver ud af biogasanlæggene.

Politikere og eksperter mener derfor, at der bør handles, så den potente drivhusgas, som har en klimaeffekt 28 gange højere end CO2, ikke ender i atmosfæren fremadrettet. Det skriver Politiken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier