Politisk kritik af lovbrud i Innovationsfonden

Sag om manglende partshøringer i hundredevis af ansøgninger om støtte fra Innovationsfonden møder nu kritik fra folketingsmedlemmer, skriver Berlingske.
Foto: Foto: Søren Vendelbo
Foto: Foto: Søren Vendelbo
AF TORBEN SALOMONSEN OG RITZAU

Der er panderynker i Folketinget over, at Innovationsfonden ikke lever op til kravene i fovaltningsloven, når fonden behandler ansøgninger om støtte. Således lander der kritik fra både konservative og Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske.

Innovationsfonden uddeler årligt mere end 2 mia. kr. til forsknings og iværksætterprojekter, men har behandlet hundredevis af ansøgninger uden at sende eksternt behandlede sager i partshøring, hvilket er i strid med loven.

"Der er ikke tale om en lille teknisk regel, man kan overse mellem linjerne, men en grundlæggende del af forvaltningsloven. Det er en fond, der forvalter to milliarder af skatteborgernes penge, så skal vi også have tillid til, at det sker på ordentligt grundlag," siger Katarina Ammitzbøll fra Det Konservative Folkeparti.

Ekstern hjælp

Det har tidligere fremgået, at Innovationsfonden ikke har sendt 941 eksternt behandlede sager i partshøring sidste år. I 613 af sagerne endte det med et afslag på ansøgningen.

Det er de 613 sager, der, ifølge Berlingske, er ulovligt behandlet. Det betyder ifølge eksperterne, at sagerne kan være ugyldige og skal behandles igen.

På grund af fyringer og opsigelser af specialister i Innovationsfonden sidste år, er der ansat eksterne konsulenter. De skal vurdere store dele af ansøgningerne til fonden.

613 ansøgninger til statsfond risikerer at gå om 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også