PolicyWatch

Ny udvikling i sag om særlig godsregel: Nu vil regeringen igen fjerne den

Transportministeren droppede først planen om at fjerne den såkaldte 11 kg-regel i godskørselsloven, hvilket mødte kritik fra støtteparti og brancheorganisationer. Nu viser seneste udkast, at regeringen alligevel vil droppe reglen. Brancheorganisation mener at vide, at der er flertal bag manøvren.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil alligevel ikke droppe den såkaldte 11 kg-regel. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tilbage i april i år meddelte Transportministeriet, at man ville droppe den såkaldte 11 kg-regel blandt andet på baggrund af ønsker fra branchen. Reglen betyder, at al national transport på fremmed regning i varebiler i dag kan fragtes uden en vognmandstilladelse og uden samme krav om uddannelse og overenskomst til chauffører, så længe hvert enkelt stykgods vejer under 11 kg.

"Den nuværende tilladelsesordning er ikke optimal for den nationale transport. Jeg har på baggrund af ønsker fra flere sider nu foreslået at afskaffe 11 kg-reglen. (...) På den måde gør vi det ens for alle og forhindrer, at reglerne bliver omgået," lød det fra transportminister Benny Engelbrecht (S) i forbindelse med forslaget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier