PolicyWatch

Regeringen vil hente en halv mia. kr. ekstra årligt hos ejendomsejere: "En ommer"

Som led i regeringens udspil til at få flere i arbejde skal ejere af ejendomme, herunder alt fra supermarkeder til den lille tømrermester, levere finansiering på en halv mia. kr. årligt gennem forringede regler for afskrivninger. Det vil betyde en højere skattebetaling og er et destruktivt forslag, mener Ejendomdanmark.

Foto: Cushman & Wakefield Red

Hvornår er en ejendom afskrevet i værdi? Efter 25 år? Eller 33 år?

Ifølge regeringen er det først efter 33 år, og derfor vil den ændre afskrivningsreglerne, så kun 3 pct. af købesummen kan afskrives årligt mod i dag 4 pct. Et lavere afskrivningsbeløb vil øge virksomhedernes skattepligtige indkomst, og det vil indbringe et skatteprovenu på 500 mio. kr. årligt, når stigningen er fuldt indfaset i 2030, mener regeringen.

Forslaget indgår i udspillet "Danmark kan mere 1", der blev fremlagt tirsdag, og møder allerede nu kraftig kritik fra ejendomsbranchens talerør, Ejendomdanmark.

”Det er fantasiforladt og destruktivt for erhvervslivet blot at øge skatterne endnu mere. Det vil presse butikkerne, som har det hårdt nok i forvejen, og det vil stille de danske produktionsvirksomheder dårligere i den benhårde konkurrence med udlandet. Det er en ommer,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark.

Hvor værdien af eksempelvis kontorejendomme forringes langsomt over årene, er billedet anderledes med industri-, logistik- og hotelejendomme, hvor dagligt slid og brug gør forringelsen større.

Ifølge regeringen er de nuværende regler "for gunstige i forhold til den faktiske værdiforringelse." Det er Jannick Nytoft lodret uenig i.

"Alle, som har kendskab til erhvervslivet, ved, at der er et stort slid på produktions-, butiks- og logistikejendomme. At tale om at de holder i 33 år er urealistisk. Den realistiske levetid er snarere kortere end 25 år. Så skal det være logikken, burde regeringen øge afskrivningsmulighederne," siger Jannick Nytoft.

Hele udspillet og dets elementer kan ses her.

Direktør om nyt regeringsudspil: "Det er kejserens nye klæder" 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier