Tocifret millionbeløb skal sætte fart på byggesagsbehandling i København

En ny vækstpakke skal bl.a. minimere den lange ventetid, som københavnerne lider under, når det kommer til byggesagsbehandling. Private aktører skal være med til at sætte markant mere skub i op mod 1000 byggesager, lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil med vækstpakken "genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid." | Foto: Jens Dresling
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil med vækstpakken "genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid." | Foto: Jens Dresling

Med mere end 11 mio. kr. i ryggen skal det fremover være smidigere for københavnske virksomheder og borgere at få behandlet deres byggesager. Pengene er del af en større vækstpakke på 26,5 mio. kr., skriver Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det tocifrede millionbeløb skal bruges på "at købe hjælp udefra" med det formål at nedbringe den notorisk lange ventetid på hovedstadens byggesagsbehandling. Op mod 1000 byggesager vil som følge af det økonomiske boost kunne "afvikles meget hurtigere end normalt".

"Flere erhvervsklima-målinger viser, at København ligger i bunden bl.a. på grund af den lange byggesagsbehandlingstid," fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i meddelelsen.

"Derfor skal skeen i den anden hånd, hvis vi skal genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid og levere den bedst mulige service til dem, der gerne vil bygge nyt eller udvide. Nu får vi i højere grad private aktører på banen for at sikre en hurtigere byggesagsbehandling. Det vil give bedre forhold for virksomhederne og glæde almindelige københavnere."

Vækstpakken er hentet i forhandlingerne omkring næste års budget i Københavns Kommune – en kommune, der med en behandlingstid på over fem og en halv måned på behandlinger af ansøgninger om erhvervsbyggeri i flere etager halter efter det nationale mål på 55 dage.

Klumme: Ingen byggesagsgebyrer luner under krisen

Byggesager i København tager igen længere tid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også