PolicyWatch

S-ordfører afviser blå kritik af manglende konsekvensberegninger af udspil

Det vil ikke betyde tabte job i landbruget, hvis regeringens landbrugsudspil fra april føres ud i livet. Det fortæller Socialdemokratiets landbrugsordfører, Anders Kronborg, som svar på blå bloks kritik af manglende konsekvensberegning.

Socialdemokratiets ordfører på landbrugsområdet, Anders Kronborg, afviser, at regeringens landbrugsudspil vil koste arbejderpladser. | Foto: PR

Regeringens landbrugsudspil vil ikke resultere i, at arbejdspladser går tabt i landbruget. Det siger Socialdemokratiets ordfører på landbrugsområdet, Anders Kronborg, i et interview med Altinget.

"Dansk landbrug skal rustes til en grønnere fremtid og være et foregangslandbrug. Derfor kommer vores udspil heller ikke til at koste arbejdspladser," siger han og tilføjer, at der dog er en risiko forbundet med en "ambitiøs grøn omstilling," som man vil se på.

Regeringen har ikke regnet på jobeffekten af sit eget udspil

Udtalelsen er et svar på sidste uges kritik fra Dansk Folkeparti og Venstre, som mener, at regeringen ikke kender det mulige jobtab forbundet med sit eget udspil fra april. Her anklagede Troels Lund Poulsen fra Venstre regeringen for at "mørklægge" beregningerne.

"I klimaaftalerne for industrien og energisektoren og omlægningen af bilafgifterne udregnede man en arbejdsudbudseffekt, men på det her område kan man åbenbart ikke gøre det, og det er jo fordi, regeringen ikke ønsker det. Det er slet ikke godt nok," sagde han.

Venstre står fast i landbrugsforhandlinger: Nu må regeringen vælge

Fødevareministeriet har forklaret, at det lige nu er usikkert at regne på jobeffekten af udspillet, fordi der er lagt op til udarbejdelsen af en ny model for reguleringen af kvælstofindsatsen i landbruget. Det vil først ske i 2023 og 2024, hvor konsekvenserne kan beregnes.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier