PolicyWatch

Efter møgsager: Fødevareministeriet sender 3500 ansatte på efteruddannelse

I alt 3.500 ansatte i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og styrelser bliver sendt på kursus i god forvaltningskultur efter minksagen og andre møgsager.

Fødevareminister Rasmus Prehn sender de ansatte i ministerium og styrelser på efteruddannelse. | Foto: Anthon Unger

Adskillige møgsager har nu fået Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og underliggende styrelser til at sende alle medarbejdere – 3.500 ansatte – på kursus i god forvaltningskultur.

Det skriver Mandag Morgen.

Efteruddannelsen sker som led i fødevareminister Rasmus Prehns beslutning om at lave en markant kulturændring i embedsværket – et projekt som fra 2021 og frem har fået tilført 10 mio. kr. ekstra til ”en styrket opgavevaretagelse" i ministeriet ifølge Mandag Morgen.

"Vi har mange dygtige medarbejdere, men de har også mange forskellige uddannelsesbaggrunde. Så når vi sender samtlige ansatte på kursus i god forvaltningskultur, er det dels for at skabe en fælles forståelse for, hvad vi arbejder med, dels for at genopfriske det hele," siger departementschef Morten Niels Jakobsen i et dobbeltinterview med ham og Rasmus Prehn.

Kurset er sammensat af fire moduler: God adfærd i det offentlige, De syv embedsmandsdyder, Forvaltningsloven og Persondata.

Landbrugsstyrelsen har i år været i vælten for en række møgsager, og i foråret konkluderede Rigsrevisionen i en rapport, at styrelsen ikke har sikret tilstrækkelig kontrol at landbrugeres bagvedliggende ejerforhold, når der gives støttemidler. Det fik Rasmus Prehn til at igangsætte et oprydningsarbejde, som indebar, at den nu tidligere direktør i Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen, fratrådte sin stilling.

"Der har været en række sager. Og der er behov for, at der kommer en ny, stærkere kultur. En kultur, hvor man er bedre til at undgå fejl og til at opbygge tillid. Derfor mener vi, det er en god idé med en frisk start, en ny direktør og en ny kultur," sagde Rasmus Prehn i den forbindelse ifølge Ritzau.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier