PolicyWatch

SSI i ny risikovurdering: Fortsat sundhedsrisiko ved minkavl i 2022

En ny risikovurdering fra Statens Serum Institut konkluderer, at der stadig vil være risiko ved minkavl efter nytår. Det erfarer TV2 og Ritzau, som er i besiddelse af opdateret risikovurdering fra instituttet.

Foto: Marius Renner

Minkavl udgør fortsat en sundhedsrisiko i Danmark efter nytår.

Det viser en ny risikovurdering fra Statens Serum Institut, som TV2 er kommet i besiddelse af. Heri fremgår det, at den omdiskuterede risikovurdering, SSI fremlagde 14. juni i år, fortsat er gældende.

Heri lød konklusionen, at "hold af mink i Danmark efter 2021 kan medføre en sundhedsrisiko for mennesker af ukendt størrelse."

Men af den nye vurdering, som også Ritzau har set, fremgår det:

"Det er Statens Serum Instituts generelle vurdering, at hold af mink i Danmark efter 2021 kan medføre en sundhedsrisiko for mennesker af ukendt størrelse."

Partierne har efterspurgt en opdateret risikovurdering i forbindelse med, at det fra politisk side skal besluttes, om minkavlen fortsat skal ligge i dvale eller fortsætte i 2022.

Medlemmerne af Folketingets fødevareudvalg skal efter planen mødes med landbrugsminister Rasmus Prehn (S) onsdag eftermiddag, hvor de vil få en mundtlig version af SSI's opdaterede risikovurdering ifølge TV2.

Spørgsmålet om risikoen forbundet med minkavl har været centralt siden nedlukningen af erhvervet i december 2020. Siden da har minkavlere, som ønsker at fortsætte driften, efterspurgt mere klarhed om, hvorvidt de vil kunne fortsætte driften fra nytår.

Professor: Smitte-ping-pong mellem mennesker og mink udgør fortsat risiko

Blå partier kræver klart svar om mink fra minister 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier