PolicyWatch

Restaurationsbranchen vil have gjort skattefrit gavekort permanent

Salget af det skattefrie gavekort til den danske oplevelsesindustri - heriblandt restauranter - har rundet et salg på 30 mio. kr. Brancheorganisation foreslås gavekortsordningen gjort permanent.

Foto: En af de restauranter, hvor det skattefrie gavekort har kunne benyttes er Mash. Benjamin Nørskov / Ritzau Scanpix

Siden maj har restaurations- og oplevelsesbranchen haft adgang til indtægter fra et skattefrit gavekort, der skulle fungere som en økonomisk håndsrækning til industrien. Efter et salg på 30 mio. kr. vil branchen nu have gjort gavekortet permanent.

Det skriver brancheorganisationen DRC (Danmarks Restauranter & Caféer) i en pressemeddelelse.

"Via den store interesse, der har været og stadig er fra erhvervslivet er det helt tydeligt for os, at interessen også peger langt ind i fremtiden, derfor vil det give endog rigtig god mening at gøre ordningen med det skattefri gavekort permanent," siger Torben Hoffmann E. Rosenstock, der er direktør i DRC.

Det har været muligt at anvende skattefrie gavekort på 900 oplevelsessteder indtil videre. Et af de steder er Café Vivaldi, hvor gavekortet har genereret en omsætning på 500.000 kr.

"For os ville det give god mening, hvis ordningen blev gjort permanent", siger direktør i Vivaldi Gruppen, Kenn Righolt.

Oplevelsesgavekortet kan udstedes på et beløb mellem 200 og 1200 kr. og er således i tråd med reglerne for skattefritagelse. Alle restauranter, caféer, barer og overnatningssteder kan tilmelde sig gavekortsordningen.

Nyt gavekort skal booste landets serveringssteder - Danish Crown har bestilt 8000

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier