PolicyWatch

Byfounders-stifter: Statslig kæmpefond kan få pensionskasser til at finansiere vækstvirksomheder

En ny samlet statslig superfond har potentiale til at få pensionskasser til at investere i vækstvirksomheder i højere grad end i dag, mener Byfounders-stifter.

Tommy Andersen er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, der arbejder med at finansiere nye tech-startups. | Foto: ByFounders

Når regeringen foreslår, at den vil slå Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Danmarks Eksportkredit sammen i én statslig investeringsfond, kan det komme til at betyde at flere pensionsselskaber vil finansiere danske vækstvirksomheder.

Det mener Tommy Andersen, der er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, skriver Børsen.

Han fortæller, at pensionskasserne i dag ikke er aktive som bagvedliggende investorer i danske venturefonde, fordi pensionskasserne er blevet så store, at de mindst vil investere 50-75 mio. euro ad gangen i nye initiativer. Det er de fleste danske venturefonde for små til, og derfor håber han, at den nye fond vil kunne lave om på det.

“Hvis Vækstfonden nu kommer med 4-6 mia. kr., kan man forhåbentligt få katalyseret, at pensionskasserne også bliver en større del af det her marked, hvilket de også burde være.”

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier