PolicyWatch

Regeringen varmer op til ny model for udpegning af SIFI-institutter

Flere faktorer skal regnes ind, når der uddeles SIFI-stempler, foreslår regeringen. Der er ikke lagt op til, at der skal være hverken flere eller færre SIFI-institutter end hidtil, men regeringen vil læne sig mere op ad European Banking Authority (EBA), som opererer med flere faktorer.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er afsender på det 523 sider lange lovforslag, som bl.a. indeholder forslaget om nye regler for udpegning af SIFI-institutter. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Når de systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) skal udpeges i fremtiden, skal det ske efter en anden model end i dag. Sådan lyder det i et lovforslag fra erhvervsminist Simon Kollerup (S).

De nuværende regler betyder, at tre faktorer regnes med i SIFI-ligningen. Det er et instituts balance målt i pct. af branchens samlede balance, et instituts samlede udlån i pct. af af det samlede udlån i Danmark samt et instituts indlån i forhold til det samlede indlån i danske institutter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radikale kræver tre nye havmølleparker inden 2030

Finanslovsforhandlingerne er gået ind i den afgørende fase. Hvis ikke den indeholder som minimum en fordobling af den danske havvindkapacitet, kan Sofie Carsten Nielsen "ikke forestille sig", at de Radikale vil lægge stemmer til.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier