PolicyWatch

Landsforening vil have krav om 60 procent økologi i offentlige køkkener

Omlægning til økologi er ifølge Økologisk Landsforening en oplagt strategi i klimaomstillingen, og derfor mener i foreningen, at regeringen bør indføre krav om 60 pct. økologi i alle offentlige køkkerner allerede fra 2023.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Ifølge undersøgelser, som Økologisk Landsforening henviser til, kan vejen til en mere planterig menu og mindre madspild i høj grad gå via omlægning til økologiske fødevarer. Derfor mener man i foreningen, at der skal skrues op for de økologiske mål i offentlige køkkener.

I et indlæg på Altinget.dk skriver landbrugspolitisk chef Sybille Kyed, at der ikke er behov for tvungne kødfrie dage, men i stedet bør regeringen indføre krav om mindst et økologisk sølvmærke i alle offentlige køkkerne.

"Der er behov for, at regeringen står fast på sit mål om sølvmærke (60-90 procent økologi) til alle statslige køkkener og udvider det, så det omfatter alle offentlige køkkener. Mette Gjerskov introducerede i 2012 et mål om 60 procent økologi i 2020 i de offentlige køkkener. Det mål er stadig lige relevant. Denne gang som et krav og ikke kun i statslige køkkener, men i alle offentlige køkkener med en ny realiseringsdato - inden udgangen af 2023," skriver hun.

Aalborg Kommune når mål for økologi

Kampagne skal sætte blus under økologiske spisemærker ude på restauranterne

Træg start for økomærke: Efter 12 år er kun få danske restauranter med

Det økologiske ostesalg slår alle rekorder

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier