Ifølge undersøgelser, som Økologisk Landsforening henviser til, kan vejen til en mere planterig menu og mindre madspild i høj grad gå via omlægning til økologiske fødevarer. Derfor mener man i foreningen, at der skal skrues op for de økologiske mål i offentlige køkkener.
I et indlæg på Altinget.dk skriver landbrugspolitisk chef Sybille Kyed, at der ikke er behov for tvungne kødfrie dage, men i stedet bør regeringen indføre krav om mindst et økologisk sølvmærke i alle offentlige køkkerne.
"Der er behov for, at regeringen står fast på sit mål om sølvmærke (60-90 procent økologi) til alle statslige køkkener og udvider det, så det omfatter alle offentlige køkkener. Mette Gjerskov introducerede i 2012 et mål om 60 procent økologi i 2020 i de offentlige køkkener. Det mål er stadig lige relevant. Denne gang som et krav og ikke kun i statslige køkkener, men i alle offentlige køkkener med en ny realiseringsdato - inden udgangen af 2023," skriver hun.
Aalborg Kommune når mål for økologi
Kampagne skal sætte blus under økologiske spisemærker ude på restauranterne
Træg start for økomærke: Efter 12 år er kun få danske restauranter med
Det økologiske ostesalg slår alle rekorder