PolicyWatch

Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor

I regeringens boligudspil skal almennyttige boligselskaber have hjælp til opkøb i den private boligsektor.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek præsenterer tirsdag kl. 11 regeringens boligudspil. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen vil afsætte "et milliardbeløb" til at hjælpe flere i København og på Frederiksberg til at bo i almennyttige boliger. Det fortæller indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til Berlingske.

Udtalelsen kommer, før han tirsdag præsenterer et stort boligudspil rettet mod især hovedstaden.

Et centralt element er, at de store almennyttige boligselskaber skal have mulighed for at opkøbe private ejendomme, private boligkvarterer og hoteller med betydelig offentlig støtte samt en ny milliardstor fond i ryggen.

"Det tætteste, vi kommer på billige boliger, er de almennyttige, som kun koster, hvad de koster at opføre med offentlig støtte, og som ikke skal generere afkast til sine ejere. Vi skal sikre, at vores byer kan hænge sammen, og at de, der passer vores børn, gør rent eller arbejder på vores sygehuse, har råd til at bo på Frederiksberg, Østerbro eller Amager," siger Kaare Dybvad Bek til Berlingske.

Forleden fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen vil bygge 22.000 ekstra almene boliger over de næste 10-15 år til en husleje på omkring 8000 kroner for en lejlighed på 80-90 kvadratmeter.

Planen er dog udfordret. Der er ikke særligt mange byggegrunde i København til nye almennyttige boliger. Desuden er store dele af København og Frederiksberg fuldt udbygget.

Derfor vil Kaare Dybvad Bek med "et milliardbeløb" understøtte, at de almennyttige boligselskaber kan opkøbe private ejendomme og omdanne lejlighederne til almennyttige boliger.

Pengene ventes primært at komme fra den såkaldte nybyggerifond, som de almene boligselskaber selv indbetaler til.

Regeringen bekræfter at særlig fond skal finansiere 22.000 nye almene boliger

Ejendomdanmark: Sådan sikrer vi flere almene boliger

Regeringen vil lade fond finansiere tusindvis af nye almene boliger 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier