PolicyWatch

Udspil om almene boliger løber op i 10 mia. kr.

Når regeringen kl. 11 præsenterer sit længe ventede boligudspil, bliver det med i alt 14 initiativer. To mia. kr. skal bruges på almene boliger i hoteller og private boligejendomme, skriver Byrummonitor, der er i besiddelse af udspillet.

Boligminister Kaare Dybvad Bek siger, at almene boliger skal være med til at sikre, at vores byer kan hænge sammen. | Foto: PR

I alt 14 initiativer vil regeringen præsentere, når indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) sammen med kultur- og kirkeminister Ane Halsboe Jørgensen (S) kl. 11 fremlægger boligudspillet Tættere på II - Byer med plads til alle, skriver Byrummonitor.

Formålet er at sikre opførelsen af 22.000 flere almene boliger end de 20.000, som i forvejen er forventet frem mod 2035.

Som tidligere omtalt af EjendomsWatch er det penge fra den særlige Nybyggerifond, der over tid vil vokse, så den kan finansiere de i alt 10 mia. kr., som de ekstra boliger koster.

Også flere studieboliger, krav om 33 pct. alment i nybyggeri samt to mia. kr. til at konvertere private udlejningsejendomme, herunder hoteller, til almene boliger, indgår i udspillet.

"Det tætteste, vi kommer på billige boliger, er de almennyttige, som kun koster, hvad de koster at opføre med offentlig støtte, og som ikke skal generere afkast til sine ejere. Vi skal sikre, at vores byer kan hænge sammen, og at de, der passer vores børn, gør rent eller arbejder på vores sygehuse, har råd til at bo på Frederiksberg, Østerbro eller Amager," siger boligminister Kaare Dybvad Bek til Berlingske.

Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor

Regeringen bekræfter at særlig fond skal finansiere 22.000 nye almene boliger

Ejendomdanmark: Sådan sikrer vi flere almene boliger

Regeringen vil lade fond finansiere tusindvis af nye almene boliger 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier