PolicyWatch

730 nye studieboliger er på vej til hovedstaden med Vækstfonden-millioner i ryggen

CPH Village vil komme manglen på studieboliger i København yderligere i møde ved at opføre to nye studiebyer med bæredygtige modulboliger. Igen er Vækstfonden med ombord med millioner i lånekapital. "Urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger," lyder det fra medstifter.

Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut mere end halveres CO2-udslippet med CPH Villages såkaldte modulboliger i træ sammenlignet med traditionelle studieboliger. | Foto: CPHVillagePR

Det syv år gamle selskab CPH Village vil opføre flere studieboliger i København som konsekvens af en gennemført finansieringsrunde. Det skriver det statslige Vækstfonden, der skyder 46 mio. kr. i to nye studiebyer, i en pressemeddelelse.

Studiebyerne, der bærer navnene CPH Village 3 og 4, skal rumme 730 nye boliger, og det er ikke første gang, at Vækstfonden skyder lånekapital i projektet.

I januar 2018 åbnede CPH Village sin første klynge containerboliger i træ til 168 studerende på Refshaleøen, og sidste efterår stod CPH Village 2 klar til 184 nye beboere. Siden 2018 har 9000 studerende skrevet sig op til en CPH Village-bolig.

Bedre brug af byens sparsomme jord

Ifølge Michael Deichmann Plesner, medstifter af CPH Village, er det sådan, at "urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger."

"Med fleksible ejendomsløsninger, hvor bygninger kan skifte funktion og endda placering, kan vi gøre bedre brug af byens sparsomme jord og være med til at afbøde denne udfordring," siger Michael Deichmann Plesner i meddelelsen.

Vækstfondens begrundelse for at støtte CPH Village er, at man vil være med til "at udvikle fremtidens grønne virksomheder," fortæller Jonas Kristiansen, der har titel af senior director i investeringsfonden.

"Ved at bygge mere bæredygtigt og samtidig give studerende billige boligmuligheder er CPH Village med til at sikre en grønnere fremtid for den danske hovedstad. Det er også grunden til, at vi har skudt kapital i projektet af flere omgange, både for at sikre, at det i første omgang blev en realitet, men også at sikre vækst og etablering af flere studiebyer," lyder det fra Jonas Kristiansen.

Det fremgår ikke, hvor i den centrale del af hovedstaden de kommende studiebyer bliver placeret, ligesom det forventede indflytningstidspunkt ikke er offentliggjort.

Udover Michael Deichmann Plesner består ledelsen hos CPH Village af medstifteren Frederik Noltenius Busck. Selskabets mål er inden for fem år at kunne tilbyde i alt 2500 boliger i hovedstaden.

Københavns Kommune vil bygge 12.000 nye studieboliger på 12 år

DSB udlejer værkstedsområde til studieboliger

Alternative løsninger bryder ond boligcirkel

København giver grønt lys for containerboliger til studerende 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier