PolicyWatch

Venstre vil hæve grænsen for fri proces i civile sager

Det eksisterende system er nødt til at blive ændret, hvis retssikkerheden skal bestå i civile sager, lyder det fra Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, der er klar med flere forslag til at forbedre vilkårene.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, der selv er advokat, har tidligere talt varmt om "no cure no pay"-model, hvor klienter kun skal betale advokaten, hvis de vinder sagen. | Foto: Jens Dresling

Det kan ikke være rigtigt, at borgere og virksomheder opgiver at forfølge sager ved domstolene, fordi det er dyrt og tager for lang tid, mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, som i en kronik i Jyllands-Posten torsdag kommer med flere forslag til at forbedre vilkårene i civile sager.

Preben Bang Henriksen, der selv er advokat, mener blandt andet, at grænsen for at få fri proces skal hæves, ligesom der bør indføres mulighed for no cure no pay-aftaler med advokater, så der ikke skal betales salær, hvis sagen bliver tabt, men mod et højere salær, hvis sagen vindes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier