PolicyWatch

Politikere vil have staten til at betale for forsinket universitetsbyggeri

Det er ikke rimeligt, at Københavns Universitet skal betale for byggefejl, der er sket på statens vagt. Det mener flere partier på Christiansborg, der vil have regeringen til at afsætte penge.

Niels Bohr Bygningen skulle have kostet 1,6 mia. kr. Ifølge seneste skøn løber byggeprisen op i 4,3 mia. kr. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Venstre, SF og Dansk Folkeparti vil have regeringen til at give Københavns Universitet en økonomisk håndsrækning ifm. den voldsomt forsinkede og fordyrede Niels Bohr-bygning. Det skriver DR.

Budgetoverskridelserne betyder, at universitetet forventer at skulle betale en årlig husleje til staten på 200 mio. kr. i stedet for de planlagte 78 mio. kr. Det er ikke rimeligt, lyder det fra partierne, der påpeger, at ansvaret for fejlene ligger hos Bygningsstyrelsen.

"Vi kan ikke tillade os at tørre så stor en regning af på Københavns Universitet, når det er staten, der har forvaltet sit byggeansvar så forkert," siger Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre, til DR.

Skandaleramt universitetsbyggeri forsinket igen igen

Bygherre på forsinket universitetsbyggeri afviser beskyldninger om personangreb

Niels Bohr-bygningen forsinkes yderligere

Universitet får hjælp til husleje for dyr Niels Bohr-bygning

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier