PolicyWatch

Tidligere særlig rådgiver ligger inde med slettede sms'er i minksag

Slettede sms'er i minksag findes på tidligere særlig rådgiver for Mogens Jensens telefon, oplyser han. Skulle kommisionen ønske telefonen udleveret, gør han gerne det.

Mogens Jensens særlige rådgiver oplyser, at han har gemt sms'er. | Foto: Philip Davali

Tidligere særlig rådgiver for tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S), Søren Andersen, fortæller gennem sin bisidder i granskningskommissionen, at han er i besiddelse af sin gamle mobiltelefon. Og dermed den sms-korrespondence med statsministeriets stabschef Martin Justesen, der er blevet slettet på stabschefens telefon.

Ifølge Ritzaus udsendte i granskningskommissionen har Søren Andersen via sin bisidder sagt, at han kan udlevere sin gamle telefon til kommissionen, skulle den ønske det. Det har kommissionens formand, Michael Kistrup, taget til efterretning.

Tirsdag aften skrev B.T., at Martin Justesen har en standardindstilling på sin telefon, så sms'er bliver slettet efter 30 dage. Dermed kunne granskningskommissionen ikke få udleveret sms'er mellem ham og Fødevareministeriets særlige rådgiver fra de intense dage i november sidste år, hvor regeringen besluttede at slå alle mink ned i Danmark, og hvor det efterfølgende kom frem, at der ikke var lovhjemmel til beslutningen.

Det var specielt i Fødevareministeriet, der var viden om, at der ikke var hjemmel til beslutningen. Daværende fødevareminister Mogens Jensen valgte at trække sig på grund af sagen.

Derfor er der stor interesse for kommunikationen mellem Statsministeriet og Fødevareministeriet i spørgsmålet om, hvor meget Statsministeriet vidste i de afgørende dage.

Efter B.T.'s afsløringer af de slettede sms'er er det kommet frem, at både statsminister Mette Frederiksen (S), stabschef Martin Justesen, departementschef Barbara Bertelsen og departementsråd Pelle Pape har haft indstillet deres telefoner til at slette sms'er efter 30 dage.

Det har ført til beskyldninger om, at statsministeriet har prøvet at fjerne spor i sagen og forholder offentligheden og ikke mindst granskningskommissionen oplysninger om sagen.

Statsministeriet har oplyst, at det gerne samarbejder med granskningskommissionen om at få genskabt de slettede sms'er.

Venstre vil have politiet ind i sag om slettede sms'er

Teleselskaber kan ikke gendanne slettede mink-smser

Statsministeriet vil forsøge at genskabe slettede sms-beskeder

Statsministerens sms-beskeder fra mink er også slettet

Stabschef i Statsministeriet slettede sms'er i minksag 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier