Statsministeriet vil give politi telefoner og iPads i minksag

Telefoner og iPads fra både Statsministeriet og Justitsministeriet vil blive givet til politiet i minksag. Opdateret.
Foto: Jesper Houborg / Ritzau Scanpix
Foto: Jesper Houborg / Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Justitsministeriet og Statsministeriet vil løbende overdrage enheder - som telefoner eller iPads - til politiet, så det kan forsøge af genskabe slettede sms'er fra perioden, hvor regeringen uden lovhjemmel besluttede at aflive alle mink i Danmark.

Det skriver Justitsministeriet i et svar til Ritzau.

"Justitsministeriet vil løbende overdrage de enheder, hvor det giver mening i forhold til at genskabe sms-beskeder, herunder iPads, til politiets teknikere."

"Det forventes, at der foreligger svar fra politiets teknikere senest i slutningen af næste uge," skriver Justitsministeriet.

I forbindelse med Minkkommissionens arbejde er det kommet frem, at en række nøglepersoner - her i blandt statsminister Mette Frederiksen (S) - har haft deres telefoner indstillet til at slette sms-beskeder efter 30 dage.

Det har hindret kommissionens arbejde og i sidste uge fortalte Justitsministeriet, at det ville bede politiet om hjælp til at gendanne de slettede sms'er.

Det har dog ikke stået klart, om Justitsministeriet og Statsministeriet har været klar til fysisk at overdrage telefoner og andet til politiet. Det er Justitsministeriet dog altså klar til.

"Justitsministeriet har efter aftale med Statsministeriet bedt politiets teknikere om bistand til at genskabe SMS-beskeder af mulig relevans for Granskningskommissionen fra de telefoner i Justitsministeriet og Statsministeriet, som har været indstillet til automatisk at slette sms-beskeder efter en bestemt periode," skriver Justitsministeriet.

R og V: Statsminister skal også aflevere computer i sms-sag

Statsministerens sms-beskeder fra mink er også slettet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også