PolicyWatch

Venstre indkalder Heunicke i samråd efter notatafsløring i minksag

Venstre vil stille sundhedsminister Magnus Heunicke (S) spørgsmål til centralt notat i minksagen.

Venstre indkalder Sunhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd, efter manglende lovgrundlag for aflivelse af mink i november 2020. | Foto: Jens Dresling

Venstre kalder nu sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd i Folketingets Retsudvalg i sagen om aflivning af mink.

Ifølge et notat, som torsdag blev fremvist i Minkkommissionen, og Berlingske er kommet i besiddelse af, godkendte Heunicke i efteråret et dokument, hvori det stod direkte, at der manglede lovgrundlag til at aflive alle mink i Danmark, som regeringen besluttede i november sidste år.

Heunicke har hidtil hævdet, at han ikke vidste, at det var i strid med loven at kræve alle mink aflivet.

Nu ønsker Venstre en forklaring fra sundhedsministeren, og derfor ønsker man at se ham i et samråd, hvor det er muligt at stille spørgsmål.

"Tidligere har regeringstoppen sagt, at den ikke vidste, at ordren var ulovlig, da de gav ordren om at udslette alle mink i Danmark," siger Morten Dahlin (V), der er formand for Folketingets Retsudvalg.

"Nu har vi et dokument, der sort på hvidt viser, at regeringstoppen godt vidste, at ordren var ulovlig."

"Det er dybt problematisk. Det giver regeringen et forklaringsproblem, og derfor indkalder vi nu Magnus Heunicke til at stå skoleret for Retsudvalget, så vi kan stille spørgsmål og få svar på, hvad der er op og ned i den her sag," siger han.

Spørgsmål: Hvad ønsker du mere konkret at få svar på?

"Vi ønsker at få svar på, hvorfor Magnus Heunicke har sagt et til offentligheden, mens han har gjort noget andet, som nu kan bevises via det her dokument."

"Heunicke har påstået, at han ikke vidste, at der manglede lovhjemmel. Det her dokument viser noget andet. Det skal vi have svar på," siger Morten Dahlin.

Berlingske har forsøgt at få et interview med sundhedsministeren. Men det har ikke været muligt "af respekt for granskningskommissionens (Minkkommissionen, red.) arbejde", oplyser Sundhedsministeren til avisen.

Magnus Heunicke skal afhøres i Minkkommissionen 26. november.

34 dage før mink-pressemøde godkendte Heunicke centralt notat

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier