PolicyWatch

Dansk Erhverv: Fødevareminsteriet bør lave officiel database over klimabelastning for fødevarer

Det bliver vanskeligere for forbrugerne at handle klimavenligt, når organisationer, tænketanke osv. opgør klimaatryk for fødevarer på forskellig vis. Derfor bør Fødevareministeriet gå ind i arbejdet med en database over klimabelastningen fra fødevarekategorier, mener man i Dansk Erhverv.

Fødevareministeriet bør lave en officiel database over klimabelastning fra fødevarer, mener man i Dansk Erhverv. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Det bliver en rodet affære, som i sidste ende gør det svært for forbrugere at købe klimavenlige fødevarer, når organisationer, virksomheder og tænketanke fra hver sin front kaster sig ud at lave egne databaser og sammenligninger af klimaftryk på fødevarer.

Det mener Ulrich Bang, klima- og energipolitisk chef i Dansk Erhverv. I et debatlindlæg på Altinget.dk skriver han, at der er behov for en officiel og offentligt tilgængelig database over klimabelastningen fra fødevarekategorier, og at det er Fødevareministeriet, der skal lede arbejdet med at samle klimadata.

"Virksomhederne vil nemt og omkostningseffektivt kunne oplyse forbrugerne om klimapåvirkningen af deres varer. Helt konkret bliver det nemmere for SMV’erne at hoppe med på den grønne omstilling, når de ikke skal opfinde alting selv. Og endelig vil fødevareproducenter få et direkte incitament til at innovere og konkurrere om at klimaudvikle deres produktion," skriver han.

Venstre forsøger igen med udvikling af klimamærke

Dansk klimadatabase modtager Nordisk Råds Miljøpris

Netto-direktør: Klimamærkning får bred opbakning fra kunderne

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier