PolicyWatch

Partier kritiserer: Bøder for vildledende markedsføring er for lave

Den maksimale bøde, som Fødevarestyrelsen kan give en virksomhed for vildledende markedsføring, er for lav. Det mener flere partier på tværs af Folketinget.

SF's klimaordfører Signe Munk mener, at bøderne til fødevarevirksomheder, der i deres markedføring pynter på deres klima- og miljøarbejde, er alt for lave. | Foto: Jens Dresling

Hvis Fødevarestyrelsen vurderer, at en fødevarevirksomhed vildleder på sit klima- og miljøarbejde i sin markedsføring, kan de tildeles en bøde på maksimalt 10.000 kr.

Det er alt for lavt, hvis man spørger partier som SF, Venstre og Dansk Folkeparti. Det skriver Børsen, der pointerer, at andre virksomheder kan få bøder i millionklassen, hvis sagen behandles af Forbrugerombudsmanden.

"Det er dybt utilfredsstillende, og jeg har haft diskussioner med flere ministre om det. Det, der står tilbage for mig, er, at regeringen ingen skridt tager," siger klimaordfører Signe Munk (SF) til mediet.

Det rejser spørgsmålet om, hvorvidt Danmark lever op til de gældende EU-regler for urimelig handelspraksis, hvor det kræves, at der føres et skarpt tilsyn med vildledende markedsføring.

Ifølge Jane Frederikke Land, der er advokat med speciale i markedsføring og forbrugerret hos Liga Advokater, kan der sås tvivl om, at Danmark lever op til disse regler.

Børsen har i måneder forsøgt at få en redegørelse fra Erhvervsministeriet og Fødevareministeriet, men der er fortsat ingen afklaring på området.

Greenpeace og Klimabevægelsen har tidligere udtrykt kritik af de sanktionsmuligheder, Fødevarestyrelsen har i sager om klimavildledning af forbrugere – f.eks. i forbindelse med retssagen om Danish Crowns klimamærkning.

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier