Aviser langer ud efter Enhedslisten i København

Havde Enhedslisten ønsket flere billige boliger i København, havde de stemt for det, skriver Weekendavisen. Også Dagbladet Information langer på lederplads ud efter Enhedslistens manglende vilje til kompromis.
Kombattanterne til overborgmesterposten i København. Sofie Hæstorp (S) og Line Barfod (EL). | Foto: NILS MEILVANG
Kombattanterne til overborgmesterposten i København. Sofie Hæstorp (S) og Line Barfod (EL). | Foto: NILS MEILVANG
af ritzau

Skal der på den anden side af kommunalvalget flere almene boliger til i København, må der indgås kompromiser.

Det er flere af de danske avisers budskab til især Enhedslisten på valgdagen tirsdag.

Chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik beskriver den hovedstad, som Enhedslisten ønsker, som "en by, hvor der faktisk ikke skal bygges billigere boliger, fordi man er imod hvert eneste konkrete forslag".

Også Dagbladet Information er ude efter Enhedslistens manglende villighed til at gå på kompromis i København.

"Enhedslistens manglende kompromisvillighed betyder også, at partiet har stemt imod byggeprojekter, som vil sikre billigere boliger," skriver avisen i sin leder tirsdag.

"Hvis Enhedslisten fremover skal stå som en troværdig fortaler for billige boliger, skal de være mere pragmatiske, end de har vist indtil nu. Og de skal være klar på, at nogle borgere bliver sure på dem."

Kommunalvalg druknet i mink, sms'er og corona

Ifølge andre aviser skal kandidaterne til kommunalbestyrelserne og regionsrådene være glade, hvis valget rent faktisk kommer til at handle om dem.

I tirsdagens udgave af AvisenDanmark kalder politisk redaktør Casper Dall forløbet op til valget for "kommunalvalgkampen, der druknede i døde mink, slettede sms'er og corona".

Titlen refererer til tre landspolitiske emner, som alle har fået stor medieopmærksomhed.

Normalt drosler folketingspolitikerne ned for udspillene på Christiansborg og er i stedet ude og støtte lokalkandidaterne, der håber at få en finger med i fordelingen af milliarder af velfærdskroner, i valgkampen, skriver avisen.

"Men ved dette kommunalvalg har den nationale dagsorden ikke handlet om velfærdsdanmark. Den har handlet om døde mink, slettede sms’er, smittetal og coronarestriktioner."

Regionernes sidste chance

Politiken og Kristeligt Dagblad lægger begge vægt på især valget til regionsrådene, der står for styringen af sygehusene.

"Pandemien har blotlagt krisen i sundhedsvæsnet. Kan Danmark ikke få skuden på ret køl i den kommende valgperiode, bør hele regionsmodellen genovervejes," skriver Politikens kronikredaktør, Marcus Rubin.

"Det er et sundhedsvæsen, der på mange måder er presset til det yderste, vælgerne i dag skal forholde sig til, når de ikke alene sætter kryds ved kommunalvalget, men også udpeger medlemmer af de fem regionsråd, hvis primære opgave det er at drive landets hospitaler," skriver Kristeligt Dagblads Karin Dahl Hansen.

Vigtigst af alt er det dog, at borgeren sætter sit kryds, når stemmeboksene åbner tirsdag. Det skriver Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard.

"Den største politiske sejr i dag vil derfor være en høj stemmeprocent og dermed en fortsat tydelig opbakning til demokratiet," skriver hun i Berlingskes leder tirsdag.

Tilsvarende lyder det fra Jyllands-Posten, som også kalder danskerne til stemmeurnerne.

"Jo flere, jo bedre, for det gælder nærdemokrati med styrke og et Danmark i balance."

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også