PolicyWatch

Sportsfolk og kendisser på stemmesedlerne

Ved regions- og kommunalvalget kan der stemmes på kendte profiler fra såvel landspolitik som tv og sport. Jesper Skibby, Asbjørn Sennels, Oliver Møllenberg, Line Myers og Pernille Svarre stiller op til kommunalvalg.

En af de profiler, der har haft størst held med at konvertere en karriere i sport til en politisk karriere, er borgmesteren i Viborg, Ulrik Wilbek. Han genopstiller for Venstre. | Foto: Claus Bonnerup/claus bonnerup

Der er både en tidligere cykelrytter, en forhenværende fodboldspiller, en nuværende håndboldspiller, en professionel bokser og en tidligere verdensmester i moderne femkamp, som nu også gerne vil gøre karriere i den politiske arena.

De står alle på stemmesedlen til kommunalvalget. Og så er der også dem, der i forvejen er kendt fra politik, men som har skiftet ståsted og nu forsøger et comeback.

Her er nogle af dem:

* Eksminister Manu Sareen opstiller for Socialdemokratiet på Frederiksberg. Sareen, der har en fortid hos De Radikale og Alternativet, er nummer 15 på listen. Partiet har 4 mandater i kommunalbestyrelsen.

* Tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen opstiller ligeledes for De Konservative på Frederiksberg som nummer 11 på stemmesedlen. Partiet har borgmesterposten og 11 mandater.

* Sognepræst Michael Brautsch, der har medvirket som ekspert i tv-eksperimentet "Gift ved første blik", er nummer 12 på De Konservatives liste på Frederiksberg.

* Bettina Palle, der er kendt som boksepromotor, er nummer 5 på Venstres liste på Frederiksberg. Partiet har 1 mandat i kommunalbestyrelsen.

* Tidligere cykelrytter Jesper Skibby er nummer 13 på lokallisten Nytgribskov. Listen har borgmesterposten og fik 6 mandater i 2017.

* Oliver Møllenberg, professionel bokser, er nummer 9 på lokallisten Nytgribskov.

* Asbjørn Sennels, tidligere fodboldspiller, opstiller som nummer 10 på De Konservatives liste i Viborg. Partiet har 7 mandater i byrådet.

* Erik Bo Andersen, tidligere fodboldspiller og byrådsmedlem for Venstre, opstiller som spidskandidat for lokallisten Østbroen i Randers. Listen har det primære formål, at klimabroen, som et stort byrådsflertal vedtog i 2017, bliver skrottet til fordel for en østbro over Randers Fjord.

* Jes Lunde, der har en fortid som folketingsmedlem for SF og kommunaldirektør i Rebild, er spidskandidat for De Radikale i Aalborg. Partiet har 1 mandat i byrådet.

* Mette Reissmann, som kendes fra TV3-programmet "Luksusfælden", opstiller som nummer 13 på Socialdemokratiets liste i København. Partiet fik 15 mandater i 2017.

* Marie Brixtofte, psykolog og datter af tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte (V), opstiller som nummer 3 på De Radikales liste i Gentofte. Partiet har 1 mandat i kommunalbestyrelsen.

* Peter Loft, tidligere departementschef i Skatteministeriet, opstiller som nummer 2 på Liberal Alliances liste i Gentofte. Partiet er ikke repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

* Bergur Løkke Rasmussen, søn af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), opstiller som nummer 5 på Venstres liste til regionalvalget i Region Hovedstaden. Venstre fik 6 mandater i 2017.

* Pernille Svarre, tidligere verdensmester i moderne femkamp, opstiller som nummer 11 på Venstres liste i Hillerød. Partiet har 10 mandater i byrådet.

* Line Myers - tidligere Jørgensen og forhenværende anfører for håndboldlandsholdet - opstiller som nummer for 4 for Borgerlisten i Esbjerg Kommune. Borgerlisten har 1 mandat i byrådet.

Genopstiller

Endelig er der en række kandidater, som allerede har plads i byrådet eller kommunalbestyrelsen, og som gerne vil genvælges.

* Tidligere cykelrytter Brian Holm genopstiller som nummer 9 på De Konservatives liste på Frederiksberg. Partiet har borgmesterposten og 11 mandater.

* Ulrik Wilbek, borgmester og tidligere landstræner i håndbold, genopstiller som Venstres borgmesterkandidat i Viborg.

* Peter Hansted, søn af tidligere statsminister Jens Otto Krag (S), er Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Ærø.

* Tidligere fodboldtræner Søren Kusk er nummer 5 på Socialdemokratiets liste i Aalborg. Partiet har 17 mandater.

* Byrådsmedlem Lasse Frimand Jensen, søn af tidligere overborgmester i København Frank Jensen, opstiller som nummer 2 på Socialdemokratiets liste i Aalborg.

* Gustav Juul, som nogle måske stadig husker som økonomisk ekspert i TV3-programmet "Luksusfælden", er igen Venstres borgmesterkandidat i Furesø.

* Anders Gerner Frost, der har medvirket som ejendomsmægler i tv-programmet "Hammerslag", er borgmester i Gribskov og igen spidskandidat for lokallisten Nytgribskov.

* Michael Fenger, tidligere landsholdsspiller i håndbold, afløste tidligere i år Hans Toft (K) som borgmester i Gentofte. Fenger er nu borgmesterkandidat for De Konservative.

* Derimod har den tidligere håndboldspiller Katrine Fruelund valgt at sige farvel til byrådsarbejdet for Venstre i Randers, hvor hun har været folkevalgt siden 2014.

Kilder: Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, kommunernes hjemmesider, Ritzau.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier