PolicyWatch

Alle borgmesterposter på plads: De Konservative tager Dragør

Mere end seks dage, efter at valgstederne lukkede, er der fundet en ny borgmester i Dragør Kommune. Se listen over alle 98 borgmestre fra nytår her.

Kenneth Gøtterup (K) bliver ny borgmester i Dragør Kommune. Således er alle borgmestre på plads. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kenneth Gøtterup (K) bliver borgmester i Dragør Kommune. Det oplyste han selv på et pressemøde mandag aften.Dermed er borgmesterposten faldet på plads i alle landets kommuner.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har givet os god tid til at få landet en politisk aftale om, hvad vi skal samarbejde om de kommende fire år," lyder det fra Kenneth Gøtterup i en pressemeddelelse fra kommunen.

Venstre, De Konservative og Socialdemokratiet har til sammen 11 ud af 15 mandater i Dragørs kommunalbestyrelse.

På valgnatten udråbte Kenneth Gøtterup sig selv som ny borgmester i Dragør, men der opstod efterfølgende tvivl om den udmelding. Derfor begyndte partierne igen at forhandle.

Kenneth Gøtterup overtager borgmesterposten fra Helle Barth fra Venstre. Helle Barth har kun siddet i borgmesterstolen siden juni i år, hvor Eik Dahl Bidstrup - også fra Venstre - stoppede som borgmester for at tiltræde et job som formand for fagforeningen Krifa.

De Konservative blev største parti i kommunen ved valget i år med 34,3 procent af stemmerne og en fremgang fra tre til seks mandater. 838 af de 8483, der satte kryds ved valget i tirsdags, satte deres kryds ved kommunens nye borgmester.

Det er De Konservatives borgmesterpost nummer 14. En fremgang fra otte borgmesterposter efter valget i 2017.Socialdemokratiet har fået 44 borgmesterposter og Venstre 35. Desuden har SF fået to borgmesterposter, De Radikale og Liberal Alliance en, og så er to poster gået til ikke-landsdækkende partier.

En konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende, og de nye borgmestre sidder først fast på posten efter et konstituerende møde, der skal finde sted mellem 1. og 15. december.

Liberal Alliance får første borgmesterpost efter dramatisk valg i Solrød

Socialdemokrat vælter Venstre-borgmester i Nordsjælland

To S-kvinder er kommunalvalgets største stemmeslugere 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier