PolicyWatch

Ulovlig tempobonus til minkavlere kommer i søgelyset

Ifølge Konservatives finansordfører er manglende lovhjemmel til minkavleres tempobonus lige så kritisabelt som selve påbuddet om aflivning. Forsker nedtoner, men kalder det et forvaltningsretligt problem.

Finansminister Nicolai Wammen skal afhøres i granskningskommissionen i disse dage. | Foto: Linda Johansen

Torsdag og fredag er det Finansministeriets departementschef Peter Stensgaard Mørch og finansminister Nicolai Wammen (S), der skal afhøres i granskningskommissionen.

Her ventes et af de centrale emner at blive den tempobonus på 20 kr. pr. skind, som minkavlere fik stillet i udsigt, hvis de aflivede deres mink inden 16. november. Det skriver Børsen.

Manøvren var der dog ikke lovhjemmel til, og ifølge Rasmus Jarlov, finansordfører for Konservative, er forløbet omkring tempobonus ligeså kritisabelt som påbuddet om selve aflivningen. Han hæfter sig særligt ved, at tempobonussen blev fastholdt i 14 dage.

Den analyse deler Frederik Waage, professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet, dog ikke.

"Det er et forvaltningsretligt problem, at der ikke er hjemmel. Men det er ikke et indgreb i borgernes rettigheder og dermed ikke så dadelværdigt og kritisabelt som det store indgreb, at man lukker et helt erhverv. Det er bare med til at understøtte billedet af, at man gør noget meget hurtigt uden overhovedet at overveje konsekvenserne," siger han.

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier