PolicyWatch

Fødevarestyrelsen skruer op for kontrollerne i 2022

Fødevarestyrelsen har iværksat en række kontrolkampagner, hvilket blandt andet betyder flere kontrolbesøg hos landmænd.

Landmænd kan se frem til flere besøg fra Fødevarestyrelsen. | Foto: Carsten Andreasen/ERH

Landmænd og andet godtfolk kan se frem til flere kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i 2022. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at styrelsen har planlagt 21 kontrolkampagner i løbet af næste år.

"Under vores basiskontrol ser vi ofte forhold, som kan have behov for særlig opmærksomhed og ekstra tid til dialog med virksomhederne. På den baggrund tilrettelægger vi hvert år en række dybdegående kontrolkampagner, som er af særlig betydning for fødevaresikkerheden eller dyrenes sundhed og velfærd," siger Vibeke Højbjerg, kontorchef i Fødevarestyrelsen, i meddelelsen.

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner løber fra begyndelsen af januar 2022 og året ud og kommer til at bestå af cirka 6.500 kontrolbesøg.

Landmænd er blandt dem, som kan se frem til ekstra kontrol i 2022.

En af kontrolkampagnerne undersøger således, om landmændene følger reglerne for smittebeskyttelse og forebyggelse af afrikansk svinepest, når de har vildsvin og grise på friland.

En anden kontrol sætter fokus på halekupering af grise, efter at reglerne er strammet op, så landmændene nu skal vurdere de halekuperede grises velfærd og sundhed.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier