PolicyWatch

Radikale kræver tre nye havmølleparker inden 2030

Finanslovsforhandlingerne er gået ind i den afgørende fase. Hvis ikke den indeholder som minimum en fordobling af den danske havvindkapacitet, kan Sofie Carsten Nielsen "ikke forestille sig", at de Radikale vil lægge stemmer til.

Foto: Miriam Dalsgaard

Onsdag blev Danmark 1.000 MW havvind rigere, da RWE vandt lodtrækningen om at opføre havmølleparken Thor. Omvendt kan der dog også argumenteres for, at Danmark i samme ombæring blev 4.000 MW havvind fattigere. For det var ikke kun det tyske energiselskab, der tilbød de facto at betale staten 2,8 mia. kr. for at bygge parken; det samme gjorde også fire af de øvrige bydere.

Imidlertid er der ikke kun stor efterspørgsel på at opføre havvind i Danmark. Ifølge industrien er der også behov for langt mere vedvarende energi i Danmark frem til 2030, hvis målet om at reducere CO2-udledningerne med 70 pct. skal realiseres. Derfor stiller de Radikale et krav om en stor og akut opskalering af udbygningen i de finanslovsforhandlinger, der er gået ind i den afgørende fase.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier