PolicyWatch

Dan Jørgensen hemmeligstemplede undergrundslicens igen trods løfte

I 2019 blev redegørelsen for indvinding af geotermi i Nordsjælland uden fortilfælde gjort fortrolig. Det ville som udganspunkt ikke ske igen, sagde ministeriet, men da redegørelsen for geotermi i Storkøbenhavn blev oversendt til Folketinget, skete det igen.

Da Dan Jørgensen hemmeligstemplede redegørelsen for tildeling af licenser til geotermi i Nordsjælland i 2019, meddelte ministeriet, at det blev revurderet, hvorvidt man burde gøre det i fremtiden. Men da redegørelsen for Storkøbenhavn blev oversendt, gjorde man det igen. | Foto: Stine Tidsvilde

Det var uden fortilfælde, da klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i 2019 oversendte en redegørelse til Folketinget om, hvorfor A.P. Møller Holding skulle have eneretten til indvinding af geotermisk varme i den nordsjællandske undergrund.

Det afstedkom kritik fra den socialdemokratiske ministers forgænger, Lars Chr. Lilleholt (V), der sagde, at det aldrig i hans tid var på tale, hvorvidt sådanne redegørelser skulle hemmeligstemples. Eon konkluderede, at "Det er grundlæggende ikke et oplyst folkestyre værdigt".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier