PolicyWatch

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Merete Dea Larsen (DF) er den anden kandidat, der har meldt sig til at være Dansk Folkepartis formand.

Bliver Merete Dea Larsen DF's nye formand, ser hun det som sin vigtigste opgave at samle partiet efter flere års magtkampe. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Tidligere folketingsmedlem og nuværende hovedbestyrelsesmedlem Merete Dea Larsen vil være formand for Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske.

Dermed udfordrer hun partiets næstformand, Morten Messerschmidt, der også stiller op til valget 23. januar, hvor afløseren for Kristian Thulesen Dahl skal findes.

43-årige Merete Dea Larsen påpeger, at hun ikke er en landskendt profil. Hun kalder det derfor "lidt vildt" at række ud efter formandsposten.

"Men jeg mener, at jeg skylder medlemmerne, at de får forskellige kandidater. Derfor har jeg truffet den her beslutning," siger hun til avisen.

Merete Dea Larsen har været medlem af byrådet i Roskilde siden 2006, og ved det netop overstående kommunalvalg opnåede hun sjetteflest stemmer i kommunen.

Hun har desuden flere gange været suppleant i Folketinget for Dansk Folkeparti. Hun blev valgt til sit eget mandat ved folketingsvalget i 2015. Her fik hun over 3500 personlige stemmer. Hun opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget i 2019.

I september 2021 blev hun valgt ind i DF's hovedbestyrelse ved partiets årsmøde.

Bliver Merete Dea Larsen DF's nye formand, ser hun det som sin vigtigste opgave at samle partiet efter flere års magtkampe.

Hun siger, at det faktisk er en fordel for hende, at hun ikke sidder i Folketinget. For dermed har hun ikke været en del af de "åbenlyse uenigheder", der har været.

"Jeg tror, at jeg kan bidrage med noget. Jeg tror på, at jeg kan være med til at samle partiet og bringe partiet frem og få interne stridigheder i baggrunden."

"Jeg er ikke kendt i offentligheden, men derfor er der så heller ikke lige så mange, som har noget imod mig, kan man sige," siger hun til Ritzau.

Meldingen fra Merete Dea Larsen kommer, præcis en uge efter at Morten Messerschmidt meldte sig på banen som Dansk Folkepartis næste formand.

I et interview med Berlingske offentliggjorde Morten Messerschmidt søndag sit kandidatur. Det gjorde han sammen med Peter Kofod, der er medlem af Europa-Parlamentet, som gerne vil være partiets nye næstformand.

Morten Messerschmidt har indtil nu været den eneste officielle kandidat. Men en række DF-profiler har længe offentligt bejlet til Inger Støjberg, der er tidligere folketingsmedlem for Venstre og i dag løsgænger i Folketinget, som de gerne ser overtage formandsposten i partiet.

Morten Messerschmidt har endda sagt, at han trækker sit kandidatur tilbage, hvis Støjberg vil være formand for DF.

Merete Dea Larsen er ikke klar til at give samme garanti. Hun siger til Ritzau, at det vil være "dejligt", hvis Inger Støjberg melder sig ind i partiet. Og hvis hun stiller op til formandsposten, "så må vi tage den derfra".

Kommunalpolitikere støtter Messerschmidts blåfarvning af DF

Morten Messerschmidt vil være formand i DF 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier