PolicyWatch

Brancheforening vil placere ny plantefond under Landbrugsministeriet

En ny dansk plantefond med 675 mio. kr. i ryggen skal etableres i kølvandet på landbrugsaftalen, der blev indgået tidligere på året.

Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen, anbefaler fond for plantebaserede fødevarer placeret i Fødevareministeriet. | Foto: PR/Plantebranchen

Den kommende selvstændige fond for plantebaserede fødevarer bør blive administreret af Landbrugs- og Fødevareministeriet. Det skriver Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen, i et debatindlæg i Altinget.

Han vurderer, at sagsbehandlingen med rod i ministeriet bliver så objektiv som muligt, og at risikoen for påvirkning via uformelle relationer og netværk elimineres.

"Opgaven med at varetage fondens daglige drift bør derfor forankres i Fødevareministeriet. Det er også logisk, da det er offentlige penge."

I forbindelse med landbrugsaftalen, der blev præsenteret i oktober, er der afsat 675 mio. kr. til en til en plantefond, der vil løbe fra 2022-2030. Ligeledes afsættes der 580 mio. kr. i 2023-2027 til et "eco-scheme for plantebaserede fødevarer".

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier