PolicyWatch

Brancheforening vil placere ny plantefond under Landbrugsministeriet

En ny dansk plantefond med 675 mio. kr. i ryggen skal etableres i kølvandet på landbrugsaftalen, der blev indgået tidligere på året.

Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen, anbefaler fond for plantebaserede fødevarer placeret i Fødevareministeriet. | Foto: PR/Plantebranchen

Den kommende selvstændige fond for plantebaserede fødevarer bør blive administreret af Landbrugs- og Fødevareministeriet. Det skriver Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen, i et debatindlæg i Altinget.

Han vurderer, at sagsbehandlingen med rod i ministeriet bliver så objektiv som muligt, og at risikoen for påvirkning via uformelle relationer og netværk elimineres.

"Opgaven med at varetage fondens daglige drift bør derfor forankres i Fødevareministeriet. Det er også logisk, da det er offentlige penge."

I forbindelse med landbrugsaftalen, der blev præsenteret i oktober, er der afsat 675 mio. kr. til en til en plantefond, der vil løbe fra 2022-2030. Ligeledes afsættes der 580 mio. kr. i 2023-2027 til et "eco-scheme for plantebaserede fødevarer".

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier