PolicyWatch

Klager udfordrer størrelse på Aalborg-projekt

Eurowinds ansøgning om 19 vindmøller og 520 hektar solceller har modtaget 238 skriftlige henvendelser, herunder en underskriftsindsamling mod projektet på 1218 underskrifter.

Foto: Port of Aalborg

Eurowinds projekt Energipark Aalborg kan komme til at se en kende anderledes ud. I hvert fald lægger stormen af klager op til, at der skal kigges på projektet endnu en gang. Det skriver Nordjyske.

De 238 skriftlige henvendelser og en underskriftsindsamling mod projektet på 1218 underskrifter vil typisk føre til en genvurdering af projektets størrelse, lyder det fra direktør på by og landskabsforvaltningen.

"Vi kan ikke helt svare 100 procent på, hvad det kan være endnu. Men det skal læses som om, at der er kommet rigtig mange indsigelser, og når der gør det til planer, så plejer vi altid at genvurdere, havde jeg nært sagt. Det er ligesom forvaltningens bud at sige, at det, der er kommet ind, skal bearbejdes, og så skal der køres noget frem i nogle varianter, der også kan rumme noget, der er mindre omfangsrigt, siger Anders Fokdal til Nordjyske.

Projektet består af 19 vindmøller i 150 eller 170 meters højde fordelt på 14 ved Nordjyllandsværket, to ved Aalborg Portland og tre ved Aalborg Havn. Dertil kommer 520 hektar solceller, hvor størstedelen skal stå ved Nordjyllandsværket og ca. 50 hektar ved Aalborg Portland.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier