PolicyWatch

Forsvaret sætter flere soldater ind til at hjælpe med test- og vaccinelogistik

De ekstra 400 ansatte betyder, at over 800 personer fra Forsvarsministeriets myndigheder hjælper til med test- og vaccinationsindsatsen.

Personnel fra Forsvarsministeriets myndigheder skal hjælpe til med blandt andet vaccinationsindsatsen. | Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen sætter yderligere 400 folk af til at hjælpe med test- og vaccinationsindsatsen, fordi regionerne har bedt om hjælp. I sidste uge blev der indsat omkring 250 til at hjælpe.Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi står igen i en ekstraordinær situation, der kalder på en ekstraordinær indsats. Og den er vi selvfølgelig parate til at løfte," siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) i meddelelsen.

"Medarbejderne fra Forsvarsministeriets område spiller en central rolle i, at sundhedsmyndighedernes vaccinations- og testkapacitet med kort varsel kan opgraderes," siger hun.

Hjælpen går til at lette test- og vaccinationspresset over jul og nytår og kommer fra en række myndigheder under Forsvarsministeriet. Det er både fra Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og Hjemmeværnet.

De skal hjælpe med at udføre opgaver inden for podning, logistik og vaccination. De uddannes til det og arbejder under sundhedsfagligt opsyn, fremgår det.

Desuden skal 80 personer støtte Styrelsen for Patientsikkerheds smitteopsporing, mens 100 personer fra Hjemmeværnet skal besvare opkald ved den fælles coronahotline.

Den nye hjælp bringer det samlede bidrag fra myndigheder under ministeriet op over 800. Den ekstra hjælp bliver indsat løbende fra tirsdag. De forsvarsansatte hjælper med test- og vaccinationsindsatsen frem til og med den første uge af januar.

Scan Global lander milliardaftale med det danske forsvar

DHL forbereder sig på vækst med kæmpe logistikhub i Kastrup: "Er vi ikke klar, kommer vi i problemer" 

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier