PolicyWatch

Ny aftale skal gøre den danske Nordsø til europæisk CO2-lager fra 2025

En ny politisk aftale splitter støtten ligeligt mellem CO2-fangst på den ene side og transport og lagring på den anden. Danmark skal udvikles til en europæisk hub for lagring og være godt i gang allerede i 2025, lyder ambitionen.

Selv om Folketinget endnu ikke har gjort CCS lovligt, fremlægger en stribe partier lige nu en aftale om at udvikle en branche med fokus på teknologien i Danmark. Det er vigtigt at få sparket markedet i gang, mener klimaminister Dan Jørgensen (S). | Foto: Philip Davali

På trods af, at det fortsat er ulovligt at lagre CO2 i den danske Nordsø, skal havet snart omdannes til et område, hvor ikke bare Danmark men også resten af Europa kan gemme CO2. 

Sådan kan der nemlig sikres danske arbejdspladser og indtægter til statskassen. Lagringen skal allerede være i omdrejninger fra 2025 og skabe CO2-reduktioner på 0,4 mio. ton CO2.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Norge skærper kontrol med russisk fisk

Norge strammer nu adgangen for russiske fiskeskibe til norske havne, så de fremover kun kan anløbe tre havne. Den norske opposition er ikke tilfreds, men mener, at der burde lukkes helt for adgangen.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier