PolicyWatch

Krav om coronapas og pladsbillet i tog forlænges to uger

Frem til 31. januar vil der fortsat være krav om coronapas og pladsbillet i DSB's intercity- og lyntog

Måneden ud skal der vises coronapas i DSB's intercity- og lyntog, ligesom man skal bestille pladsbillet. | Foto: Jesper Houborg/Politiken

Kravet om coronapas og pladsbillet i DSB's intercitytog og lyntog forlænges til og med 31. januar. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Desuden forlænges krav om mundbind i den kollektive trafik samt et forbud mod indtagelse af alkohol i busser. Restriktionerne stod til at udløbe 16. januar.

Pladsbilletter i DSB's tog vil fortsat være gratis, oplyser DSB. Hen over julen kostede pladsbilletter 30 kroner, da DSB ville undgå at køre rundt med halvtomme tog i julen.

Mens restriktioner forlænges i den kollektive trafik, får flere dele af kulturlivet lov til at genåbne fra natten til søndag den 16. januar.

Det vedtog Folketingets Epidemiudvalg onsdag på baggrund af anbefalinger fra Epidemikommissionen.

Højskoler, aftenskoler, zoologiske haver, tivolier, museer og aktivitetscentre er blandt de steder, der kan genåbne med krav om coronapas og mundbind. Spillesteder, teatre og biografer kan også genåbne, men med deltagerbegrænsning.

Til gengæld er restriktioner forlænget frem til 31. januar for blandt andet nattelivet, legeland og badeland, der fortsat skal holde lukket. Samtidig er coronapassets gyldighed blevet nedsat til fem måneder efter andet vaccinestik.

Sådan er restriktionerne fra mandag 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier