PolicyWatch

Minister ser opråb fra transportbranche om uanmeldte kontrolbesøg som "unødige bekymringer"

Et forslag om at give Færdselsstyrelsen ubegrænset adgang til transportvirksomheders lokaler har fået flere brancheorganisationer til at protestere. Men ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) er der ikke noget odiøst i forslaget.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ser ikke noget odiøst i at give Færdselsstyrelsen ubegrænset adgang til transportvirksomheder uden dommerkendelse. | Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Et nyt lovforslag skal give Færdselsstyrelsen mulighed for med politiets hjælp, men uden dommerkendelse at tiltvinge sig adgang til transportvirksomheders lokaler, forretningspapirer og mail.

Børsen skriver mandag – som MobilityWatch har gjort tidligere – at det vækker protester i transportbranchen, og til avisen udtaler Jørn P. Skov, adm. direktør i Danske Fragtmænd, bl.a., at man "mistænkeliggør" et helt erhverv, hvis forslaget bliver til lov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier