Regeringen præsenterer medieudspil torsdag

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen holder torsdag formiddag pressemøde i Ringsted om regeringens længe ventede medieudspil.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen præsenterer torsdag regeringens medieudspil. | Foto: Jonathan Damslund
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen præsenterer torsdag regeringens medieudspil. | Foto: Jonathan Damslund

Regeringen vil torsdag præsentere sine mediepolitiske prioriteter forud for de forhandlinger, der skal munde ud i et nyt medieforlig. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil præsentere medieudspillet ved et pressemøde, som bliver afholdt kl. 11 hos Sjællandske Medier/Dagbladet Ringsted.

Regeringen meldte i foråret 2021 ud i udspillet "Tættere på", at den vil arbejde for at omfordele mediestøtten til fordel for lokale og regionale medier samt oprette en særskilt pulje til ugeaviser og distriktsblade.

Det kommende medieforlig skal erstatte medieforliget fra 2018, som blev indgået af den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti. Da den nye Socialdemokratiske regering tiltrådte i sommeren 2019, var der ikke længere flertal bag det borgerlige medieforlig, og derfor blev en del af aftalen stoppet, herunder omfattende besparelser på DR.

Dermed har branchen i omkring to år ventet på, at kulturministeriet vil indkalde partiernes medieordførere til forhandlinger om et nyt forlig.

Konservative kritiserer planer om at indføre krav til arbejdsvilkår i medieaftale 

K og EL vil genoplive krav om digital adgang til DR's arkiver

Radikale sætter streamingafgift højt i kommende medieforhandlinger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også