Skatterådet skal drøfte fradrag efter stærkt stigende benzinpriser

De høje benzinpriser får nu Skatterådet til at drøfte udviklingen i forhold til kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Benzinpriserne fortsætter ufortrødent med at stige som følge af krigen i Ukraine, og tirsdag koster en liter blyfri 95 16,99 kr. ifølge OK’s listepriser.

Ifølge Fagbladet 3F har prisstigningen betydet, at Skatterådet nu vil drøfte, om der skal gives en håndsrækning til bilisterne.

”Skatterådet kan beslutte ekstraordinært at ændre satserne. Skatterådets formand Jane Bolander har bedt om, at Skatterådet på næste Skatterådsmøde mere generelt drøfter udviklingen i benzinpriserne i forhold til kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse. En eventuel justering af satserne vil kunne besluttes på et senere møde,” skriver Skatterådet i en mail til Fagbladet 3F.

FDM vil hæve kørselsfradraget

Så sent som i går, mandag, lød der en opfordring fra FDM om at hæve kørselsfradraget, som for 2022 er sat ud fra en gennemsnitlig benzinpris på 12,78 kr., hvilket er markant under den nuværende benzinpris.

”Kørselsfradraget er den lavest hængende frugt lige nu. Vi mener helt klart, at det fradrag skal justeres nu, især med udsigt til yderligere prisstigninger på benzin og diesel,” lød det fra forbrugerøkonom i FDM Ilyas Dogru.

Radikale Venstre vil udfase gas i varmeforsyningen inden 2028

Myndighed frikender tankstationer for overtrædelser af konkurrenceloven

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også