Virksomheders fortsatte aktiviteter i Rusland mødes af kritiske røster fra politisk hold

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener, at det er ærgerligt, at nogle virksomheder fortsætter sine aktiviteter i Rusland.
5. marts blev der demonstreret i Københavns gader mod Ruslands invasion af Ukraine. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
5. marts blev der demonstreret i Københavns gader mod Ruslands invasion af Ukraine. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Det ville være klædeligt for Carlsberg og Rockwool at skrue ned for aktiviteterne i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine, mener både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Det skriver Finans.

Der er ærgerligt, lyder det fra René Christensen, politisk næstformand i Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, siger, at der kan komme yderligere politiske tiltag.

”Det er klart, at vi kan komme i en situation, hvor der kommer et pres fra det politiske, der hedder, at nu bliver vi nødt til at gå til det næste niveau for pression i forhold til russerne,” siger Orla Hav, der henviser til, at sanktioner typisk kan strammes i trin.

Onsdag aften oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse, at bryggerikoncernen stopper for salg og produktion af Carlsberg-øl i Rusland, men dog vil fortsætte produktionen på Baltika-bryggeriet i landet på grund af et ønske om at støtte de ansatte, skriver Børsen.

Selve Carlsberg-mærket fylder ikke meget i Rusland. Det er Baltika-bryggerierne, der for alvor står for omsætningen i Rusland.

Rockwool har valgt at fortsætte produktionen på sine fire fabrikker i Rusland.

Rusland truer med at tage nøglerne til udenlandske fabrikker

EU åbner for hjælpepakker til virksomheder ramt af energikrise

”Uanset hvad Carlsberg gør, så gør de det forkerte”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også