PolicyWatch

Mange hundrede ansatte i finanssektoren har fået tilkendt Arne-pension

Hundredevis af ansatte i finanssektoren har fået tildelt ret til tidlig pension. Regningen ser ud til i overvejende grad at lande hos sektoren selv, mens branchen nu skal lappe de huller i arbejdsstyrken, som de nye pensionister kommer til at efterlade.

Bryggerimedarbejder Arne Juhl blev symbolet på Regeringens lov om ret til tidlig pension. Men mange finansfolk har også benyttet sig af muligheden for at trække sig tidligere tilbage. | Foto: Joachim Ladefoged/IND

Ansatte i finanssektoren søger den såkaldte Arne-pension og tegner sig for knap fire pct. af de personer, der har fået tilkendt retten til tidlig tilbagetrækning. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, som FinansWatch har fået indsigt i.

I alt har 19.100 personer, der på indeværende tidspunkt er i arbejde, fået tilkendt ret til tidlig pension. 745 af dem er ansat i branchen finansiering og forsikring, hvilket er lige under én pct. af finanssektorens samlede arbejdsstyrke. 51 af de 745 har allerede fået udbetalt pensionen, der blev givet fri ved årets begyndelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier