Danske redere indgår nyt partnerskab med ministerier

Brancheorganisationen Danske Rederier har indgået en ny partnerskabsaftale med Miljøministeriet og Erhvervsministeriet, der skal ”styrke Danmarks position som miljøvenlig skibsfartsnation”.
"En del af regeringens arbejde for grøn omstilling handler om fælles løsninger, der nedbringer forureningen fra skibe," siger miljøminister Lea Wermelin. | Foto: Philip Davali
"En del af regeringens arbejde for grøn omstilling handler om fælles løsninger, der nedbringer forureningen fra skibe," siger miljøminister Lea Wermelin. | Foto: Philip Davali

Danske Rederier er blevet enige med Erhvervsministeriet og Miljøministeriet om en ny partnerskabsaftale, der blandt andet stiller skarpt på miljø og klima.

Formålet er at maksimere de miljømæssige og erhvervsmæssige fordele ved de skærpede miljøkrav til international skibsfart. Samtidig skal partnerskabet have fokus på, at de internationale regler ikke fører til konkurrenceforvridning.

Det kræver, at reglerne implementeres ensartet og håndhæves effektivt, lyder det i en pressemeddelelse.

”En del af regeringens arbejde for grøn omstilling handler om fælles løsninger, der nedbringer forureningen fra skibe. Vi er allerede kommet langt med et godt samarbejde om renere luft fra skibe, hvor Danmark har været foran mange andre lande. Vi fik tidligt sat en indsats i gang, så man i og omkring Danmark kan håndhæve et forbud mod at udlede svovl fra skibe i samarbejde med branchen,” siger miljøminister Lea Wermelin ifølge meddelelsen.

Der er som udgangspunkt tre områder, som partnerskabet skal fokusere på, ligesom emner som eksempelvis luftforurening fra skibe og undervandsstøj kan tages op ved behov.

Aftalen bygger videre på det tidligere Partnerskab for Renere Skibsfart, som blev indgået i 2008.

DFDS ønsker mere grøn strøm end ny politisk aftale leverer

Havnelukninger er taget af bordet i europæisk sanktionskamp

Skatteminister freder statsstøtten til shipping uden at vide hvad den koster

Norge vil have IMO til at indføre globale CO2-kvoter for skibsfarten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også