Venstre presser på for at få genåbnet dansk ambassade i Kyiv

I slutningen af februar lukkede Danmark sin ambassade i Ukraine på grund af risikoen for russiske angreb.
Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, mener, at det er på tide at finde ud af, hvornår den danske ambassade i Kyiv kan genåbne. | Foto: Miriam Dalsgaard
Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, mener, at det er på tide at finde ud af, hvornår den danske ambassade i Kyiv kan genåbne. | Foto: Miriam Dalsgaard
af ritzau

Det er ved at være på tide, at Danmark igen åbner sin ambassade i Ukraine, ligesom flere andre lande har annonceret, at de vil gøre.

Det mener Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, som vil diskutere det med regeringen og Folketingets partier.

”Vi bør følge trop. Ukraine er en af vores meget nære venner, og vi hjælper dem, alt det vi overhovedet kan med deres forsvar i den her angrebskrig fra Ruslands side. Derfor bør vi også have genåbnet vores ambassade, så snart det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, så vi kan have en bedre koordinering med regeringen, parlamentet og så videre,”siger Michael Aastrup Jensen..

Han har bedt om, at der på næste møde i Det Udenrigspolitiske Nævn bliver givet en orientering om, hvor hurtigt Danmark kan få genåbnet ambassaden i Kyiv.

USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, og landets forsvarsminister, Lloyd Austin, har under et møde søndag med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, lovet, at flere amerikanske diplomater vil vende tilbage til Ukraine. Det vil allerede ske i denne uge.

I sidste uge besøgte statsminister Mette Frederiksen (S) og den spanske premierminister, Pédro Sánchez, den ukrainske præsident i Kyiv og holdt et fælles pressemøde. Her annoncerede Pédro Sánchez, at Spanien genåbner sin diplomatiske repræsentation i Ukraine.

Der kom ingen melding fra Mette Frederiksen om, hvornår Danmark agter at genåbne den danske ambassade.

Det var 24. februar, at der kom melding om, at den danske ambassade i Kyiv var rykket væk fra hovedstaden på grund af risikoen for et russisk angreb.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter