Radikale om hjælp til prishop: Ydelser følger i forvejen inflation

De Radikale sår tvivl om planen om at give en ekstra økonomisk hjælpecheck til hårdt ramte borgere.
”Vi er fulde af spørgsmålstegn over, om det vil løse noget, og hvis det gør, om det så er de rigtige grupper, man har taget ud,” siger Andreas Steenberg. | Foto: Anthon Unger
”Vi er fulde af spørgsmålstegn over, om det vil løse noget, og hvis det gør, om det så er de rigtige grupper, man har taget ud,” siger Andreas Steenberg. | Foto: Anthon Unger
AF RITZAU

Er der grundlag for at udstede en ekstra finansiel hjælp til grupper i samfundet, som er økonomisk pressede af den stigende inflation Det er regeringens støtteparti Radikale Venstre - trods tidligere meldinger - nu blevet i tvivl om. Det fortæller partiets finansordfører, Andreas Steenberg, torsdag på vej ind til forhandlinger med regeringen.

”Vi er fulde af spørgsmålstegn over, om det vil løse noget, og hvis det gør, om det så er de rigtige grupper, man har taget ud,” siger han.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om hjælp til de fattigste pensionister, som er presset økonomisk af den stigende inflation.

Bekymret over finansiering

De Radikale har tidligere meldt sig klar til at hjælpe dem, der har allermindst. Partiet har bebudet, at der skal tages stilling til eksempelvis børnefamilier.

Men nu sår støttepartiet tvivl om, hvorvidt der overhovedet er grundlag for at yde en ekstra hjælp. Det skyldes ifølge finansordføreren, at ydelser som folkepension, SU og førtidspension i forvejen bliver reguleret i takt med de generelle prisstigninger i samfundet.

”Hvert eneste år bliver alle ydelser sat op med inflationen. Det kommer til at ske igen til efteråret. Er der så brug for mere? Og kan det risikere at blæse problemerne yderligere op at låne penge til det? Det er det, vi skal ind og spørge regeringen om, siger Andreas Steenberg.

Andreas Steenberg er bekymret for den måde, regeringen lægger op til at finansiere den ekstra hjælp på. Det skal ifølge regeringen ske ved at øge det offentlige underskud i 2022. Det kan ske, fordi regeringen har valgt at fravige budgetloven på grund af krigen i Ukraine.

”Selvfølgelig skal også de fattigste pensionister have ekstra. Spørgsmålet er, om de skal have mere end ekstra, og om finansierede lån er den mest ansvarlige måde at gøre det på,” siger Steenberg.

Wammen advarer mod at hjælpe for meget

De Radikale: Udspillet er ikke nok til at sikre reel grøn omstilling

Regeringens udspil til CO2-afgift sender regning mod kollektiv transport

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter