PolicyWatch

"Særskat varsler et farligt skred i dansk politik"

”Det er udtryk for en mageløs bøllemetodik, der varsler et farligt skred i dansk politik,” når regeringen vil finansiere den såkaldte Arne-pension med et samfundsbidrag eller en særskat på finansielle virksomheder, harcelerer Liberal Alliances Alex Vanopslagh i et debatindlæg.

Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh | Foto: LISELOTTE SABROE

Det kommer næppe som nogen stor overraskelse, men ikke desto mindre langer Alex Vanopslagh (LA) i et debatindlæg på Altinget ud efter regeringen og den særskat på finansvirksomheder, som for øjeblikket er til behandling i Folketingets Skatteudvalg.

I indlægget mener han, at ”det er udtryk for en mageløs bøllemetodik, der varsler et farligt skred i dansk politik”, hvis der kan dannes politisk flertal for at lade regningen for finansieringen af Arne-skatten lande hos finanssektoren.

”Med Socialdemokratiet som spydspids bruger de røde partier således statsmagten til at opføre sig som en bølle i skolegården, der har udset sig det nemmeste offer, man kan stjæle penge fra. Det er en uanstændig opførsel,” skriver Alex Vanopslagh bl.a.

Sektor har også paraderne oppe

Forslaget, som betyder, at finansielle virksomheders skattesats skal sættes op fra de nuværende 22 pct. til 25,2 pct. næste år og 26 pct. året efter, er også fra flere andre sider blevet mødt med kritik.

I forbindelse med en høring tidligere på måneden pegede F&P’s adm. direktør Kent Damsgaard på, at en skat vil kunne skabe konkurrencefordel til udenlandske aktører i forsikringssektoren

”Nogle kundeejede forsikringsselskaber siger, at det jo er kunderne, der er ejere, så de sætter priserne efter, at der ikke er noget overskud. Det skal bare lige løbe rundt. Andre kundeejede selskaber ønsker et overskud på samme måde, som der er i resten af branchen. Og hvis der er et overskud, så kommer det tilbage som en bonus til kunderne,” sagde Kent Damsgaard ved høringen.

Tidligere har også Finans Danmarks adm. direktør, Ulrik Nødgaard, plæderet for, at skat, der alene tager sigte på finanssektoren og som samlet vil koste sektorens aktører omkring 2,1 mia. kr. om året, rammer skævt.

”Alt i alt sætter det et uheldigt eksempel, at udvalgte brancher bliver udset til at betale for nye udgifter med henvisning til ubetalte regninger, der virker opfundet til lejligheden. Det skaber usikre rammevilkår - og risikerer at afholde virksomheder fra at investere i Danmark, hvilket vil koste vækst, udvikling og arbejdspladser,” skrev Ulrik Nødgaard i et opslag på Linkedin.

Skatteminister i samråd om finansiel særskat

Vismænd kritiserer Arne-skat: ”Svækker den samlede produktivitet”

Lovforslag klar: Arne-pension skal finansieres med lønloft og finansskat

F&P-direktør foreslår alternativ finansiering af Arne-pension

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier