PolicyWatch

Mette Frederiksen lancerer egen samtale-podcast

Statsminister Mette Frederiksen lancerer fredag første afsnit af sin egen podcast. Gæsten i første afsnit er chefredaktør på Information Rune Lykkeberg.

Socialdemokratiet og landets statsminister, Mette Frederiksen, vil ugentlig udgive podcasts. | Foto: Martin Sylvest

Fredag lancerer statsminister Mette Frederiksen (S) sin egen podcast.

Podcasten, der kommer til at hedde ”Statsministeren Spørger”, vil være bygget op om, at statsministeren hver uge inviterer en gæst ind til en samtale, skriver hun i et opslag på Facebook.

De to vil så snakke om et emne, der optager dem begge.

”Ideen er, at der skal være tid til en ærlig snak om de dilemmaer, verden unægteligt rummer. Plads til at være enige, men også uenige,” skriver Frederiksen i opslaget.

Det første afsnit bliver med Rune Lykkeberg som gæst. Han er chefredaktør på avisen Information. Emnet vil være Vesten før og efter krigen i Ukraine. Også klimakrisen, Indien og Europa vil der blive talt om, varsler statsministeren.

Hun skriver, at der sjældent findes én god løsning på de svære spørgsmål, og at verden ikke kommer i sort og hvid. I stedet er politik oftest fyldt med nuancer, svære overvejelser og dilemmaer, skriver statsministeren.

”Jeg har selv været i tvivl. Mange gang. Og i de situationer søger jeg ofte ny information og taler med mennesker, som jeg stoler på og respekterer.”

”Jeg tror oprigtigt på, at det er i den politiske debat – om alt det der er svært – at vi bliver klogere på hinanden og på vores samfund,” skriver Frederiksen.

Ifølge Socialdemokratiet vil podcasten kunne findes, der hvor man plejer at finde sine podcasts.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier