PolicyWatch

Ny aftale sætter skub i digitalisering af sundhedssektoren

Sundhedsvæsenet skal digitaliseres yderligere, og regeringen vil nu tage telemedicin og virtuelle løsninger i brug. Flere patiengrupper skal inkluderes i digitale tilbud, fremgår det af forslaget.

Foto: Jens Dresling

Mere diagnosticering og behandling af sygdomme skal foregå i eget hjem.

Det lægger Folketingets partier op til med en politisk aftale om en reform af sundhedsvæsnet, som præsenteres fredag.

”Det er måske vigtigst af alt en styrkelse af det nære sundhedsvæsen,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde med sundhedsordførere fra de øvrige partier.

Med reformen vil man blandt andet styrke det digitale i sundhedsvæsnet.

Hjemmebehandlingen skal til dels forankres i de 25 nærhospitaler, som aftalepartierne ønsker etableret over hele landet.

Nærhospitalerne skal tilbyde borgere virtuelle konsultationer og bidrage til øget brug af hjemmebehandling, fremgår det.

”Omstillingen til det nære sundhedsvæsen indebærer optimal brug af digitale løsninger, der blandt andet skal understøtte, at mere behandling kan foregå i patientens eget hjem,” hedder det i aftalen.

Man vil også undersøge muligheden for at tilbyde flere udvalgte patientgrupper at blive omfattet af telemedicinske tilbud.

Det kan være patienter med knogleskørhed, som indlægges i eget hjem gennem brug af digitale løsninger til monitorering.

Baggrunden for sundhedsreformen er et ønske om at styrke den nære indsats efter en årrække med målrettet fokus på specialisering og centralisering i supersygehuse.

Den udvikling skal suppleres, mener aftalepartierne, med behandling tættere på borgerne, da der kommer flere ældre og kroniske patienter, som skal kunne få behandling tættere på deres hjem.

Driftsdelen af sundhedsreformen finansieres hovedsageligt gennem reserven til land, by og sundhed.

Desuden findes midler fra afgifter på nikotinprodukter og afvikling af afvikling af Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsnet (Ikas).

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier