PolicyWatch

Energistyrelsen opretter sekretariat for grønt brændstof

Hen over sommeren skal et nyt sekretariat oprettes for at bistå projektudviklere og myndigheder som opfølgning på den politiske aftale om Power-to-X - kendt som PTX eller grønt brændstof.

Foto: Jens Dresling

Som en del af PTX-taskforcen, der blev udpenslet i den politiske aftale om Power-to-X fra marts, skal et nyt sekretariat under Energistyrelsen oprettes i løbet af sommeren.

Det skriver styrelsen i en meddelelse.

Sekretariatet skal bidrage til at understøtte udviklingen af dansk Power-to-X, hvor grøn strøm omdannes til brændstof, og bistå aktører og myndigheder med vejledning om godkendelsesprocesser samt løbende følge udviklingen af PTX.

”Sekretariatet vil løbende som en del af taskforcen identificere og adressere barrierer og muligheder for udviklingen af PTX i Danmark og således understøtte PTX-aftalens ambitiøse mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet i Danmark i 2030,” skriver Energistyrelsen.

Regeringen indgår milliardaftale om grønne brændstoffer

Ny brændstofaftale får ros fra brancheorganisationer: ”En grøn game changer”

Dansk Energi roser aftale: Fra ord til handling

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier