PolicyWatch

Udbud om CO2-fangst trækkes tilbage

Blot dage før deadline for prækvalifikation annullerer Energistyrelsen milliardudbuddet for CO2-fangst, da det i sin hidtidige form gjorde det umuligt for en række aktører at deltage. Processen genoptages ”hurtigst muligt”, lyder det fra myndighederne.

Amager Ressourcecenter er et af de anlæg, der ville få svært ved at deltage i udbuddet under de hidtidige betingelser. | Foto: ABB/PR

Som kendere af oste og vin ved, kan lagring ikke bare forceres. Det gælder tilsyneladende også for lagring af CO2.

Da et bredt politisk flertal kort før jul underskrev aftalen om fangst, transport, lagring og anvendelsen af CO2 i Danmark, var det med en klar plan om, at de første fangstanlæg skulle være i drift i 2025. Siden er den bagkant gradvis skubbet til 2026. Nu skubbes der imidlertid også i begyndelsen, hvor Energistyrelsen har annulleret udbuddet blot tre dage før fristen for deltagelse i det første danske udbud af CO2-fangst.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier